Vimpelin seurakunta

Työmuodot > Diakonia

DIAKONIATYÖ

Diakoniatyön tehtävänä on kulkea ihmisen rinnalla ja auttaa erilaisissa vaikeissakin elämäntilanteissa. Tarvitessasi keskusteluapua voit soittaa ja sopia ajan diakonia-toimistoon tai halutessasi työntekijä tulee kotiisi.

Vimpelin seurakunnan diakonian taloudellinen apu on pientä ja kertaluonteista. Mitään avustusta et saa ihan juuri mukaan. Soita etukäteen ja sovi tapaamisesta, mikäli olet vailla taloudellista apua.

Yhteydenotot: diakoniatyöntekijä, Diakoniatoimisto, Patruunantie 28 (Seurakuntakoti), Vimpeli puhelin 0400 759 210 ;


Tiistait on tarkoitettu EU -ruuan hakijoille klo 9-11. Poikkeuksista ilmoitetaan tällä sivustolla ja seurakuntatalon aulassa. Muulloin kuin tiistai -aamupäivisin varmimmin saat kiinni puhelimitse.


KEITTOLOUNAS

KERRAN KUUKAUDESSA TIISTAINA KLO 11

 puolenpäivän keitto  kerran kuukaudessa vapaaehtoisten valmistamana.

Seuraavina tiistaipäivinä klo 11 - 12

Tammikuu 22. päivä

Helmikuu  19.päivä

Maaliskuu 19. päivä

Huhtikuu 16. päivä

Toukokuu 14. päivä


Keitto maksaa 3,50€/hlö. Jos keittoa jää tarjoilun jälkeen klo 12, sitä voi ostaa kotiin. Rasian saa seurakunnalta.

Tammi ja helmikuussa jäi hyvin ruokaa kotiin ostettavaksi.

Kultaisen iän kerho kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 19. maaliskuuta klo 12 seurakuntatalolla. SPR vastaa kerhosta.


EU -RUOKA

EU -ruoka on tarkoitettu vähävaraisille vimpeliläisille ja sitä jaetaan tiistaisin  klo 9-11. Tiistait on varattu vain ruuan jaolle. OMA KASSI MUKAAN.

Huom! EU -ruokaerää, joka marraskuussa saatiin, jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. nyt vielä (18.3.) kaikkea ruokaa on saatavilla. Tämän ruokaerän jälkeen seurakunta ei enää tilaa EU -ruokaa.

Jos et pääse tänä aikana hakemaan ruokaa, niin soita diakoniatyöntekijälle ja sovi aika.


Yhteisvastuukeräys 2019

Yhteisvastuukeräyksen 2019 kohteena ovat vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret, jotta koulutus ei jää puuttumaan perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Myös ulkomailla autetaan lasten koulunkäyntiä. On mahdollista anoa tietokonetta opiskeluun Suurella sydämellä -taholta ja kirkon diakoniarahastosta voidaan anoa taloudellista apua kirjoihin, monistemaksuihin, yo-kirjoituskuluihin. Oman seurakunnan osuus keräystuotosta on 20%ja se käytetään jonkun/joidenkin vähävaraisten vimpeliläisten nuorten tai nuorten aikuisten opiskelukustannuksiin.


Kylille kaivataan paljon kerääjiä - voit ottaa alueeksi vaikka vain oman tiesi tai naapurustosi. alueen koon voi määritellä itse.

Kerääjä Puuttuu Ilolasta, Pokelasta, Sahista, Kelpakasta, Sääskestä, Tuomalasta, Vinnistä ja Vististä sekä koko Lappajärvi-Alajärvi -tien hautausmaanpuoli on kokonaan keräämättä. Ilmoittaudu kerääjäksi. Alueen koon voit itse määritellä vaikka vain lähinaapureihin.


Ilmoittaudu diakonille puh 0400759210 tai eija.jarvinen(at)evl.fi
Näkövammaisten kerho maaliskuussa Vetelissä maanantaina 25. päivä Kainuun keitaassa klo 12. Vierailijana siellä poliisi. Soita diakoniatoimistoon, jos haluat osallistua, niin järjestään yhteiskyyti.

Kehitysvammaisten rovastikunnallinen kirkkopäivä on Vimpelin kirkossa keskiviikkona 27.3.2019 klo 10. Tervetuloa.
............

ONNITTELUKÄYNNIT 1.1.2018 alkaen. Jatkuu tällaisena myös vuoden 2019


Kun seurakuntamme jäsen täyttää 80, 85 tai 90 ja sitä enemmän

seurakunnasta tullaan edelleenkin kotikäynnille.


1.mutta henkilölle soitetaan etukäteen, jos puhelinnumero ei ole salainen ja sovitaan käynnistä. Jos numero on salainen, niin päivänsankarin tulee itse pyytää tai hänen läheisensä voi pyytää diakonia onnittelukäynnille.

2. jos päivänsankari on laitoksessa, niin hoitaja tai omainen voi soittaa diakonille ja pyytää käymään onnittelukäynnillä.

3.Onnittelukäynnit mieluummin arkipäivänä

4.Edelleen voi pyytää myös pappia tai kanttoria seurakunnan puolesta onnittelukäynnille.


Ilmoita onnittelukäyntitoive diakonille puh. 0400 759 210

.............................................................................................
TALOUDELLINEN avustaminen Vimpelin seurakunnassa

Seurakunnan diakonian taloudellinen avustus tosi pientä, pääsääntöisesti kertaluonteista ja  aina väliaikaista. Se on tarkoitettu johonkin kriisiin avuksi eikä se ole jatkuvaa.

Ota mukaasi  Kelan toimeentuloturva päätös ja parin kolmen kuukauden tiliote.  Mitään avustusta et saa heti mukaasi. Avustus voi olla useimmiten jonkun pienen laskun maksaminen. Seurakunta ei maksa mitään avustusta käteisenä asiakkaalle tai rahana asiakkaan tilille.

Varaa aika diakoniatyöntekijälle, jos sinulla on taloudellisia ongelmia.


Internetistä löydät hyödyllisiä sivuja mm.

www.pivolompakko.fi


Pivo on internetistä älykännykkään ilmaiseksi ladattava ohjelma, joka laskee suoraan jatkuvat menot (esim.vuokra) ja jatkuvat tulot (esim. eläke) suoraan ja muuten pystyt sinne tallentamaan tulevia menoja ja tuloja. Näin pystyt seuraamaan omaa talouttasi ja tiedät mihin sinulla on varaa. Näin arkesi pysyy paremmin hallinnassa.takuusäätiö

http://www.takuu-saatio.fi/palvelumme/takuu-saation-pienlaina/pienlainan-hakeminen-sahkoisesti


kela

http://www.kela.fi/laskuritsosiaaliturvaopas

http://www.sosiaaliturvaopas.fi/