Vimpelin seurakunta

Työmuodot > Diakonia

DIAKONIATYÖ


DIAKONIATOIMISTO ON SULJETTU KORONA -EPIDEMIAN AIKANA - SOITA DIAKONIATYÖNTEKIJÄLLE


Diakoniatyön tehtävänä on kulkea ihmisen rinnalla ja auttaa erilaisissa vaikeissakin elämäntilanteissa. Tarvitessasi keskusteluapua voit soittaa ja sopia ajan diakonia-toimistoon tai halutessasi työntekijä tulee kotiisi.


Vimpelin seurakunnan diakonian taloudellinen apu on pientä ja pääsääntöisesti kertaluonteista. Mitään avustusta et saa ihan juuri mukaan. Avustus on tarkoitettu pääsääntöisesti akuuttiin kriisiin. Soita etukäteen ja sovi tapaamisesta, mikäli olet vailla taloudellista apua.

Yhteydenotot: diakoniatyöntekijä, Diakoniatoimisto, Patruunantie 28 (Seurakuntakoti), Vimpeli puhelin 0400 759 210 ; 


DIAKONIAN KESÄ

Kesällä voidaan tehdä kotikäyntejä ja tavata ulkona..Ota yhteyttä diakoniatyöntekijään. Diakonian keittopäiviä pyrimme taas syksyllä pitämään. Seuraa tiedotuksia lehdestä ja diakonian ilmoitustaululta srk -talolla ja kirkon vieressä.

Eläkeläisten retki pyritään järjestämään syys-lokakuussa, jos nyt olevat rajoitukset vielä ikäihmisten osalta poistuvat. Seuraa ilmoituksia lehdestä ja ilmoitustauluilta elokuussa.

Myös laitoshartaudet palaavat, jos laitosvierailut tulevat sallituksi - sitä seuraamme.

Kesällä keskiviikkoisin klo 13.30 kaksi kertaa / kk seurakunnan kotisivujen kautta pystyy kuuntelemaan hartaudet kirkosta.

Kirkko avautuu 1.6. ja sunnuntaisin pidettävät kirkonmenot ovat taas  seurakuntalaisille avoinna.


Syksyllä toivotaan että normaali toiminta palautuu ja sitten seuraava normaali toiminta käynnistyy:


Tiistaisin avoin diakoniapäivystys diakoniatoimistolla klo 9-11. Poikkeuksista ilmoitetaan tällä sivustolla ja seurakuntatalon aulassa. Muulloin kuin tiistai -aamupäivisin varmimmin saat kiinni puhelimitse numerosta 0400759210.


DIAKONIATYÖ -MUUTOKSIA epidemian aikana

Kotona asuvien päivänsankarien 80, 85, 90 ja sitä enemmän täyttävien merkkipäiviä, joille löytyy yleisestä hausta puhelinnumero, niin niille seurakunta toimittaa merkkipäivämuistamisen postilaatikkoon.


KORONA epidemia: Jos joku sairastuu tautiin  tai joutuu muuten karanteeniin tai lomautetuksi, eikä hänellä ole läheisiä, jotka voisivat tuoda ruokaa>> ota siinä tilanteessa yhteyttä diakoniatyöntekijään puh. 0400 759 210 > diakonia toimittaa ruokaa kotiin.

Diakonia voi myös asioida asiakkaan puolesta kaupassa/apteekissa.Soita diakonille p. 0400 759 210. Palvelu maksutonta. Asiakkaalla tulee olla tili kauppaan/apteekkiin, diakoniatyö ei ota vastaan mitään pankkikorttia tai käteistä rahaa.
KEITTOPÄIVÄT

Keväällä 2020 diakonia tarjoaa srk -kodilla keittoa seuraavina tiistaipäivinä klo 11-12

 Kevät peruuntui lähes kokonaan>>odotetaan syksyä.


Hinta 3,50€/aikuiset, 1,50€ lapset.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus ostaa keittoa kotiin 2,50€/1 litran astia. Astian saa srk:lta.


Kultaisen iän kerho kokoontuu joka keittokerran jälkeen klo 12 srk -kodin salissa, Vetäjänä Vimpelin SPR.


Näkövammaisten kerho kokoontuu kesää lukuun ottamatta kerran kuukaudessa Keski-Pohjanmaan ja Järviseudun alueella. Pyritään järjestämään yhteiskyyti muualle paitsi silloin, kun kokoonnumme Vimpelissä.

Vimpelin-Perhonjokilaakson näkövammaisten kerhon seuraava kokoontuminen tulee olemaan syyskuussa Alajärvellä - ota yhtyettä diakoniatyöntekijään, jos haluat kerhoon osallistua ja tarvitset kyydin.

Pohjanmaan näkövammaisten ainaisjäsenyys maksaa 30€ kerran ja sillä saa Äänisilmälehden kotiin CD -levynä sekä Airut lehden joko lehtenä tai luettuna CD -levylle. Tämä jäsenmaksu menee vain yhden kerran liityttyään kannatusjäseneksi.

Näkövammaisten tilaisuuksiin saa osallistua myös ihan vain mielenkiinnostakin näön heikkenemistä kohtaan - ei tarvitse liittyä jäseneksi.

Näön heikkeneminen kohtaa yhä useampaa kun elämme vanhemmiksi. Kaihi ja silmänpaine heikentävät näköä ja moni joutuu käymään myös säännöllisesti pistoksilla, jotta edes pieni näkökyky saadaan säilytettyä. Näkövammaisten kerhossa saat vertaistukea sekä tietoa ajankohtaisista näkövammaisia koskevista asioista.

Perhonjokilaakson-Vimpelin näkövammaisten seuraava kokoontuminen Alajärvellä 14.9.2020


 YHTEISVASTUU 2020

Yhteisvastuu -keräystä ei voitu tänä vuonna perinteisesti järjestää Korona epidemian vuoksi.

Ensi vuonna uudestaan .
............

ONNITTELUKÄYNNIT


Kun seurakuntamme jäsen täyttää 80, 85 tai 90 ja sitä enemmän

seurakunnasta tullaan edelleenkin kotikäynnille.


1.mutta henkilölle soitetaan etukäteen, jos puhelinnumero ei ole salainen ja sovitaan käynnistä. Jos numero on salainen, niin päivänsankarin tulee itse pyytää tai hänen läheisensä voi pyytää diakonia onnittelukäynnille.

2. jos päivänsankari on laitoksessa, niin hoitaja tai omainen voi soittaa diakonille ja pyytää käymään onnittelukäynnillä.

3.Onnittelukäynnit mieluummin arkipäivänä

4.Edelleen voi pyytää myös pappia tai kanttoria seurakunnan puolesta onnittelukäynnille.


Ilmoita onnittelukäyntitoive diakonille puh. 0400 759 210

..........................................................................................…
TALOUDELLINEN avustaminen Vimpelin seurakunnassa

Seurakunnan diakonian taloudellinen avustus on tosi pientä, pääsääntöisesti kertaluonteista ja  aina väliaikaista. Se on tarkoitettu johonkin kriisiin avuksi eikä se ole jatkuvaa.

Ota mukaasi  Kelan toimeentuloturva päätös tai parin kuukauden tiliote.  Mitään avustusta et saa heti mukaasi. Avustus voi olla useimmiten jonkun pienen laskun maksaminen. Seurakunta ei maksa mitään avustusta käteisenä asiakkaalle tai rahana asiakkaan tilille.


Lapsiperheille> Tutustukaa Tukikummit -sivustoon. sieltä on mahdollisuus hakea  vähävaraiselle lapsiperheelle avustusta lasten opintoihin, harrastuksiin, liikuntavälineisiin.


Varaa aika diakoniatyöntekijälle, jos sinulla on taloudellisia ongelmia.


Internetistä löydät hyödyllisiä sivuja mm.

www.pivolompakko.fi


Pivo on internetistä älykännykkään ilmaiseksi ladattava ohjelma, joka laskee suoraan jatkuvat menot (esim.vuokra) ja jatkuvat tulot (esim. eläke) suoraan ja muuten pystyt sinne tallentamaan tulevia menoja ja tuloja. Näin pystyt seuraamaan omaa talouttasi ja tiedät mihin sinulla on varaa. Näin arkesi pysyy paremmin hallinnassa.takuusäätiö

http://www.takuu-saatio.fi/palvelumme/takuu-saation-pienlaina/pienlainan-hakeminen-sahkoisesti


kela

http://www.kela.fi/laskurit


sosiaaliturvaopas

http://www.sosiaaliturvaopas.fi/