Vimpelin seurakunta

Työmuodot > Diakonia

DIAKONIATYÖ

Diakoniatyön tehtävänä on kulkea ihmisen rinnalla ja auttaa erilaisissa vaikeissakin elämäntilanteissa. Tarvitessasi keskusteluapua voit soittaa ja sopia ajan diakonia-toimistoon tai halutessasi työntekijä tulee kotiisi.

Vimpelin seurakunnan diakonian taloudellinen apu on pientä ja kertaluonteista. Mitään avustusta et saa ihan juuri mukaan. Soita etukäteen ja sovi tapaamisesta, mikäli olet vailla taloudellista apua.

Yhteydenotot: diakoniatyöntekijä, Diakoniatoimisto, Patruunantie 28 (Seurakuntakoti), Vimpeli puhelin 0400 759 210 ;


Tiistaisin avoin diakoniapäivystys diakoniatoimistolla klo 9-11. Poikkeuksista ilmoitetaan tällä sivustolla ja seurakuntatalon aulassa. Muulloin kuin tiistai -aamupäivisin varmimmin saat kiinni puhelimitse.

EU -RUOKA

EU -ruoka on loppu.Vimpelissä Nisunjyvässä Vimpelin helluntai-srk jakaa EU -ruokaa.Jos et pääse tänä aikana hakemaan ruokaa, niin soita diakoniatyöntekijälle ja sovi aika.

Näkövammaisten kerho heinäkuun 29. päivä Vimpelissä seurakuntatalolla klo 12. Elokuussa Evijärvellä tähtitorninmäellä
Seurakunnan oma järjestämä retki : Eläkeläisten retki Halsualle torstaina 13.6.2019

Lähtö seurakuntakodilta klo 9. Halsualla ensin srk-kodille, missä ohjelmaa ruokaa ja kahvit. sieltä kotimatka alkaa Halsuan kirkon kautta, missä kirkkoherra Juha Karhulahti pitää meille hartaustuokion ja kertoo kirkosta. Takaisin tullessa poiketaan Räyringissä Leivon myymälään. Vimpelissä olemme reissun jälkeen noin klo 15.30............

ONNITTELUKÄYNNIT 1.1.2018 alkaen. Jatkuu tällaisena myös vuoden 2019


Kun seurakuntamme jäsen täyttää 80, 85 tai 90 ja sitä enemmän

seurakunnasta tullaan edelleenkin kotikäynnille.


1.mutta henkilölle soitetaan etukäteen, jos puhelinnumero ei ole salainen ja sovitaan käynnistä. Jos numero on salainen, niin päivänsankarin tulee itse pyytää tai hänen läheisensä voi pyytää diakonia onnittelukäynnille.

2. jos päivänsankari on laitoksessa, niin hoitaja tai omainen voi soittaa diakonille ja pyytää käymään onnittelukäynnillä.

3.Onnittelukäynnit mieluummin arkipäivänä

4.Edelleen voi pyytää myös pappia tai kanttoria seurakunnan puolesta onnittelukäynnille.


Ilmoita onnittelukäyntitoive diakonille puh. 0400 759 210

..........................................................................................…
TALOUDELLINEN avustaminen Vimpelin seurakunnassa

Seurakunnan diakonian taloudellinen avustus tosi pientä, pääsääntöisesti kertaluonteista ja  aina väliaikaista. Se on tarkoitettu johonkin kriisiin avuksi eikä se ole jatkuvaa.

Ota mukaasi  Kelan toimeentuloturva päätös ja parin kuukauden tiliote.  Mitään avustusta et saa heti mukaasi. Avustus voi olla useimmiten jonkun pienen laskun maksaminen. Seurakunta ei maksa mitään avustusta käteisenä asiakkaalle tai rahana asiakkaan tilille.

Varaa aika diakoniatyöntekijälle, jos sinulla on taloudellisia ongelmia.


Internetistä löydät hyödyllisiä sivuja mm.

www.pivolompakko.fi


Pivo on internetistä älykännykkään ilmaiseksi ladattava ohjelma, joka laskee suoraan jatkuvat menot (esim.vuokra) ja jatkuvat tulot (esim. eläke) suoraan ja muuten pystyt sinne tallentamaan tulevia menoja ja tuloja. Näin pystyt seuraamaan omaa talouttasi ja tiedät mihin sinulla on varaa. Näin arkesi pysyy paremmin hallinnassa.takuusäätiö

http://www.takuu-saatio.fi/palvelumme/takuu-saation-pienlaina/pienlainan-hakeminen-sahkoisesti


kela

http://www.kela.fi/laskurit


sosiaaliturvaopas

http://www.sosiaaliturvaopas.fi/