Vimpelin seurakunta

Työmuodot > Lapset ja perhe
Lapsityöhön kuuluvat pääsääntöisesti 0-6 -vuotiaat seurakuntalaiset

Seurakuntamme muistaa kaikkein pieni
mmätkin jäsenensä.
 • jokaisen kastetun lapsen nimi ja kastepäivä kirjoitetaan sydämen muotoiselle lehdelle, joka ripustetaan seurakunnan KASTEPUUHUN.       

 • syksyllä KÖRÖTTELYKIRKKOON kutsutaan vuoden aikana kastetut lapset perheineen
 • 1-3 -vuotiaille lähetetään syntymäpäivätervehdys
 • 4-vuotiaat kutsutaan 4-VUOTISSYNTTÄREILLE keväällä, samalla
  heitä kutsutaan syksyllä alkavaan päiväkerhoon.
 • 4-6 -vuotiaat osallistuvat PÄIVÄKERHOON omassa ryhmässään,
  joka kokoontuu kerran viikossa seurakuntakodille kolmeksi tunniksi
  kerrallaan.  Kerho-ohjelma koostuu hartaudesta, askartelusta, leikistä ja laulusta, ja tietenkin lapsilla on omat eväät mukana välipalahetkeä varten.Päiväkerhoon ilmoittaudutaan toukokuun puoliväliin mennessä. Mikäli tilaa on, voidaan lapsia ottaa kerhoon kesken kauttakin.

Paitsi pienet, myös perheet ovat tärkeitä.

 • AVOIN KERHO on meidän perhekerhomme. Torstai-aamupäivällä klo avoimen kerhon alkuhartaudessa keväällä 20159.30-11.30 ( ei kesällä ) ovet ovat seurakuntakodilla avoinna lapsille, vanhemmille ja hoitajille. Avoimen kerhon aamupäivässä on lapsilla mahdollisuus leikkiä leluilla, osallistua pyhäkouluhetkeen, leikkituokioihin ja joskus askarrellakin. Aikuisille tarjoutuu mahdollisuus keskustella ja vaihtaa kuulumisia muiden aikuisten ja samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Kerhossa on myös kahvi- ja mehutarjoilu (vapaaehtoinen kahviraha)

 • Myös muunlaista toimintaa on tarjolla; PERHEKIRKKOJA, KOKO PERHEEN TAPAHTUMIA, VANHEMPAINILTOJA jne. Niistä saa tarkempia tietoja seuraamalla paikallislehtien kirkollisia ilmoituksia.
 • Syksyllä 2010 otettiin seurakunnassamme käyttöön "KIRKKOKORTTI".Se on tällä hetkellä käytössä vain päiväkerholaisilla. Lapset keräävät siihen merkkejä jumalanpalveluksista, pyhäkoulusta ja koko perheen tapahtumista.Kuudesta merkistä he saavat kirkkolahjan.
Pyhäkoulusta saa tarkempia tietoja Timo Turpelalta, joka on seurakuntamme nuorisotyön ohjaaja ja jonka vastuualueeseen pyhäkoulu kuuluu.

Kesällä järjestetään LEIRIPÄIVÄ alle kouluikäisille.
Kerran kuukaudessa lastenohjaaja käy vierailulla päiväkodissa.
Tutustu http://lastenkirkko.fi
  lasten kotikirkko
           www.donkki.net
            http://www.raamattumaraton.fi/
           http://rll.fi/lasten-raamattusovellus/