DIAKONIATYÖ

Diakoniatyö on yksi kirkon perustehtävistä. Se perustuu kristilliseen rakkauteen. Tavoitteena on auttaa niitä, joilla on hätä suurin ja joita muutoin ei auteta.

Diakoniatyön toimintamuotoihin kuuluvat keskeisenä osana ihmisten kohtaamiset ja keskustelut mm. diakoniavastaanotolla, kotikäynneillä, diakoniaryhmissä, kirkkopyhissä, tapahtumissa, leireillä tai retkillä.

Diakonian palvelut ovat luottamuksellisia ja ne on tarkoitettu kaiken ikäisille.
Kuljetaan yhdessä ilon, yksinäisyyden, surun, taloudellisten ja muiden huolten matkaa.

Vastaanotto ja kotikäynnit

Diakoniatoimistossa on vastaanotto tiistaisin klo 9.00-11.00 Patruunantie 28 (srk-talo). Diakoniatyöntekijän kanssa voi myös sopia muun tapaamisajan tai kotikäynnin soittamalla puh. 0400 759 210.

Syntymäpäivät

Seurakunta haluaa muistaa 80v, 85v, 90v ja 95v täyttäviä jäseniään. Olemme päivänsankareihin yhteydessä puhelimitse tai kirjeitse, ja tarjoamme diakoniatyöntekijän onnittelukäyntiä. Erikseen sovittaessa onnittelukäynnille voi tulla myös pappi tai kanttori. Ottamalla yhteyttä diakoniatyöntekijään puh. 0400 759 210 voidaan kotikäynti sopia myös muiden päivänsankareiden osalta.

Keittopäivä ja kerhot

Kerran kuukaudessa diakonityö järjestää keittopäivän seurakuntatalolla.
Vimpelin-Perhonjokilaakson näkövammaisten kerho ovat tauolla koronarajoitusten vuoksi.Vimpelin seurakunnan diakoniatyöntekijä

Johanna Rauhala

p. 0400 759210 johanna.rauhala@evl.fi

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin