TERVETULOA VIMPELIN SEURAKUNNAN UUSILLE KOTISIVUILLE!

Seurakunnan toiminta-ajatuksena on olla tavallisen ihmisen seurakunta. Toiminta ja palvelut ovat avoimia kaikille seurakunnan jäsenille. Lähtökohtana on seurakuntalaisten tarpeet ja toiveet.

Eri työmuotojen tiedot löydät Tule Mukaan -palkin alta.

Seurakuntamme ei käytä Tapahtumat-kalenteria, vaan seurakunnan
toimintatiedot ja tapahtumat löytyvät Kirkolliset Uutiset - lisää uutisia -linkin alta.

 

 

KORONARAJOITUKSET SEURAKUNTATOIMINNASSA 15.11.2021 ALKAEN

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.11.2021 antanut päätöksen, jolla se kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa

  1. on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja, tai

  2. on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Määräys on voimassa ajalla 15.11. – 5.12.2021.

Turvallisuustekijät

Sairaiden, kuten hengitystieinfektion oireita potevan, ei pidä osallistua seurakunnallisiin tilaisuuksiin. Kasvomaskeja on tarpeen käyttää kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa. Hyvästä käsihygieniasta tulee myös huolehtia mm. käsidesiä käyttämällä.

Jumalanpalvelukset

Messujen (ehtoollisjumalanpalvelusten) järjestäminen toteutetaan hygienia ja turvavälit huomioiden. Ehtoolliselle saavutaan kirkon keskikäytävää pitkin yksin tai perhekunnittain. Kirkon edessä olevalta pöydältä ehtoollisvieras ottaa käteensä viinipikarin. Ehtoollispöydässä alttarikaiteella on kuusi paikkaa kerrallaan käytettävissä. Ehtoollisleipä jaetaan aina vastaanottajan kämmenelle, viini ehtoollisvieraan pitämään pikariin.  Ehtoolliselta poistutaan kirkon sivukäytäviä pitkin. Käytetty pikari jätetään niiden etupäässä oleville pöydille. Suntio ja pappi ohjeistavat tarkemmin kirkkoon saapuvia seurakuntalaisia. 

Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon jatketaan edelleen Facebookiin ja nettiradion välityksellä.  

Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto on suljettu toistaiseksi, yhteydenotot puhelimitse numeroon 040 8224961
ti, ke, to klo 9–12 tai sähköpostilla
 taina.hallapuro@evl.fi tai vimpelin.seurakunta@evl.fi

Hartaudet ja sielunhoito

Hoitokodeissa ja muissa palveluyksiköissä vierailemme turvallisuusohjeita noudattaen. Yksityinen sielunhoito jatkuu tarpeen mukaan eli pappia tai seurakunnan työntekijää voi pyytää käymään tai jakamaan yksityisehtoollista.

Seurakunnan työ jatkuu rukoillen.
Saamme pyytää kaikessa kaikkivaltiaan ja hyvän Jumalan johdatusta ja hoitoa.