Jeesus sanoo: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin.” Joh.11:25

Hautajaiset

Sinulle rakas ja läheinen on poissa. Osanotto surun keskelle. Suru muuttaa muotoaan ajan kanssa. Elämällä surusi läpi, koet ajan kanssa tunteidesi muuttuvan kaipaukseksi ja kauniit muistot valtaavat mielesi.

Kristilliset hautajaiset ovat yhteinen hetki surra, muistella ja siunata läheinen haudan lepoon. Hautaan siunaamisen keskeisin sanoma on Jeesuksen meille kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan ansaitsema mahdollisuus ikuiseen elämään.

Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten järjestämiseen liittyvissä asioissa.

Hautapaikan varaaminen tapahtuu samalla kertaa, kun sovitaan hautajaisista.

Siunaustilaisuuden sekä muistotilaisuuden musiikista sovitaan etukäteen kanttorin kanssa.

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta.

Kuoleman jälkeen on toivoa